Spušteni stropovi - moderne ideje za uređenje doma
spušteni stropovi

Dizajn stropa od gipsanih ploča jedan je od najzanimljiviji načini da uljepšate svoj dom. U rukama iskusan majstor, mogućnosti su beskrajne. Od mora genijalnih opcija, problem može biti samo za koju se odlučiti. Stvoriti snažna i jedinstvena estetika, kakvu nema nitko u vašem okruženju.

Gips ploče su idealan izbor ako to želite brzo stvoriti prekrasan strop. Prilagodljivost gipsa omogućuje da se izreže u bilo koji oblik koji želite, da izbušite sve rupe bez straha od pukotina, krhotina, ogrebotina. 

Raskošni interijeri kakve ste do sada vidjeli samo u luksuznim domovima slavnih, za vas više nije nedostižan san. Danas, poslije po pristupačnim cijenama iu kratkom roku, Vaš dom može dobiti vrlo moderan interijer.

Gipsani spušteni stropovi

Monotoniju prostorije možete razbiti ugradnjom spuštenog stropa. Dobit ćeš puno atraktivniji interijer, jer će naglašeni detalji vašu sobu učiniti daleko zanimljivijom i nesvakidašnje ljepšom.

Osim što pridonose izvornoj estetici, njihova bitna prednost je što mogu sakriti neugledne instalacije ili nedostatke na stropu. Popravak stropa može biti vrlo skup ili čak nemoguć, stoga je ovo vrlo lijepa alternativa.

Spušteni stropovi pružaju vam veću funkcionalnost. Smanjuju prostoriju, a služe i za postizanje bolje toplinske izolacije. Tako, doprinose vašoj udobnosti.

Ostale prednosti su jednostavnost ugradnje, povoljna cijena, protupožarna svojstva, lak popravak i rekonstrukcija interijera

Rade na metalnoj podkonstrukciji, na razmaku od 50 cm. Konstrukcija može biti jednostruka ili dvostruka, ovisno o visini spuštanja i načinu vješanja. 

Jednodijelna konstrukcija za minimalno spuštanje. Dvostruka konstrukcija koristi se za spustove veće od 12 cm. Korištene ploče su standardne ploče, otporne na vlagu i vatrootpornost - ovisno o vašim potrebama.

Kakav dizajn mogu imati gipsani stropovi?

 

  • Gipsani detalji na stropu - stilski i upečatljivo

spušteni stropovi, gipsani radovi

Gips je kao materijal savršen i za poravnavanje i za kreiranje vrlo efektni trodimenzionalni oblici. Pojedinačni elementi pričvršćeni su vijcima ili posebnim ovjesima na metalni okvir, u kojem je vrlo lako sakriti (i, ako je potrebno, zamijeniti) ožičenje. 

Da biste pravilno montirali nestandardne elemente (cvijeće, lišće, leptire, krivulje, oblake, mjesec, zvijezde itd.) trebate posebna vještina. Međutim, takav će dizajn imati svoje svojom jedinstvenom ljepotom očarati i djecu i odrasle. Poželjno je da se paleta boja stropa preklapa s dizajnom zidova, namještaja i elemenata izrađenih u istom stilu.

Stropovi od gips ploče će biti dobar dodatak svakom stilu. Aristokratski viktorijanski, delikatna estetika stila Provanse, elegantna klasika s naglašenim simetričnim lukovima... 

U vikendici ili prostranom potkrovlju možete pričvrstiti grede od gipsanih ploča. Na primjer. kosi stropovi se najviše koriste u potkrovlju u kombinaciji s izolacijom i parnom branom. Za suzdržani modernistički stil ili lakonski japanski stil prikladni su strogi geometrijski oblici. 

  • Spušteni stropovi s rasvjetom - luksuzna elegancija

spušteni stropovi

Vrstu rasvjete birate ovisno o efektu koji želite postići. Rasvjeta će dodatno naglasiti jedinstven dizajn stropa koji ste odabrali.

Odaberite ovalne ili nepravilne oblike spuštenih stropova, naglasite ih svjetlom i soba će dobiti upečatljiv i dramatičan izgled. Postavite li luster unutar stropa, posebno ćete privući pozornost neobičnim oblikom i dizajnom.

Za sobe poput spavaćih soba, gdje god želite romantična i mirna atmosfera, preporučuje se suptilnije osvjetljenje. Možete ga savršeno postaviti na stropne nosače.

Ugradna svjetla daju zanimljive vizualne efekte, iako ih svakako treba kombinirati s drugim vrstama rasvjete radi veće funkcionalnosti. Još jedan način da se naglasi njihova jedinstvena arhitektura je uokvirivanje spuštenog stropa LED svjetlosnim trakama.

Svjetlosni skrivači su vrlo popularni. Rasvjeta npr. vrlo lijepo izgleda ugrađen u kaskade (stropovi s višim i nižim dijelovima). Najčešće se koriste LED svjetla. Za elegantan, nježan sjaj odaberite bijela svjetla, dok za razigraniji, učinkovitiji izgled možete koristiti LED žarulje u boji.

Za sve ove zahtjeve vrlo je važno da Vaš izvođač žbukanja poznaje i struju. Čak i ako sam ne izvodi razvod rasvjete, važno je da što bolje komunicira s električarem koji to radi. do rezultati su bili maksimalni.

Gdje se mogu postaviti spušteni stropovi?

 

Spušteni stropovi daju efektan izgled kada se postavi iznad šanka u blagovaonici, između TV-a i sofe u dnevnom boravku, duž ulaznog hodnika... Ideje su beskrajne. Pročitajte naše savjete u nastavku.

Dnevna soba

 

Dnevni boravak je idealno mjesto za hrabre dizajnerske odluke, ako želite ostaviti revolucionaran i upečatljiv dojam. Postavite li gornji sloj stropa u središte uskog okvira donje razine, dnevni boravak će izgledati viši i svjetliji. Istovremeno, za elegantan i suvremen ambijent, vrijedi odustati od lustera u korist širokog ravnog stropa.

Spavaća soba

 

Prilikom uređenja stropa u spavaćoj sobi, bolje je dati prednost glatkim oblicima, pastelnim bojama i mekom sjaju. Fragmenti koji prikazuju nebo, bijele oblake, imitaciju zvjezdanih sfera bit će prikladni. 

Lagano treperavo svjetlo i fluorescentni uzorci će biti dovoljni romantično raspoloženje prije spavanja, ali svijetle neonske trake treba ostaviti za dnevne sobe i hodnike. Također, ne bi trebalo biti glomaznih dizajna i lustera, previše kontrastnih ili tmurnih elemenata iznad kreveta.

Dječja soba

 

Prilikom projektiranja dječje sobe vrlo je važno ne preopteretiti prostor. Prostorija treba biti prostrana, vesela i razigrana, a slikoviti vizuali gipsanih detalja, kaskada i svjetlosnih skrovišta, potaknut će maštu i kreativnost.

Ako imate bebu, masivne raznobojne figure u ovom slučaju mogu se podsvjesno shvatiti kao prijetnja i preplašiti svoje dijete. Kako bi bebi bilo ugodno, nijanse trebaju biti nježne, a svjetlost što prirodnija, u mliječno-žutom spektru.

Kuhinja

 

Pravi spas u ovom slučaju su gips ploče otporne na vlagu, koje ćete koristiti sačuvajte prekrasan dizajn unatoč svakodnevnoj pari od kuhanja i prskanja sudopera. Strop iznad radne ploče ili šanka kuhinji će dati poseban ugođaj i zanimljivu sliku u njoj vašeg modernog načina života.

Hodnik

 

Hodnik i predsoblje zauzimaju malo prostora, ali oni su ti koji daju prvi dojam o kući. Svijetli, obični stropovi sa stalnim osvjetljenjem oko perimetra - najbolji način da ove često tamne prostorije ispunite svjetlom i energijom. 

Neonska traka, kao i reflektori, savršeno se mogu nositi s ovim zadatkom. Da bi unutrašnjost hodnika bila zanimljivije, tamo možete montirati lučni ili kaskadni strop od gipsa.

Kolika je cijena ugradnje spuštenih stropova?

Troškovi montaže spuštenih stropova ovise o više čimbenika - obimu radova, veličini prostora, količini potrebnog materijala, čija trenutna cijena varira na tržištu, a bez prethodne informacije teško je dati konkretnu cijenu . Za preciznije informacije o cijeni najbolje je konzultirati se sa ovladati; majstorski

Gdje pronaći ovladati; majstorski za izradu spuštenih stropova?

Tražite li kvalitetu, normalnu cijenu, poštivanje riječi i zadanih rokova te sigurnost koju vam pruža preko 15 godina iskustva i stotine zadovoljnih klijenata - preporučujemo szr Monting. Sve što je potrebno je da nas kontaktirate i dobijete BESPLATNU ponudu.

 

Posjetite nas na gipsaniradovimonting.rs

 

Članak preuzet iz gipsaniradovimonting.rs

 

Bilješka :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative podrške domaćim poduzetnicima koju provodi udruga iDEAlab.

hr