15 MINUTA ČIŠĆENJA ZA PRODUKTIVNIJI DAN

Na početku pandemije svi smo bili presretni što radimo od kuće. Nema jutarnjih prometnih gužvi, nema stresa oko toga hoće li naš autobus stići na vrijeme. Više ne moramo peglati majice, košulje, hlače, niti brinuti o urednoj frizuri. Cijeli dan smo u pidžamama, razbarušene kose i pijemo jaku kavu.

Prošao je tako mjesec, godina, pa još jedna. Sada nas tjeraju da se vratimo u urede, a nama se ne da. Navikli smo raditi iz udobnosti svog doma.

Opet počinju gužve i nerviranja, dodatne obveze, manje nam je slobodnog vremena. Uvjereni smo da nismo tako produktivni i organizirani u uredu, kakvi jesmo na našem prostoru. Poslodavci nas kritiziraju, brinu se zašto ne radimo aktivno kao do sada.

Kako bismo si olakšali, implementirali smo nekoliko načina za smanjenje stresa i povećanje produktivnosti u uredu. Budući da su urodile plodom, htjeli smo ih podijeliti s vama.

Bole nas leđa od sjedenja na stolici, oči nas peku od kompjutera, ideje nam ne dolaze na pamet, nemamo koncentracije. Nismo znali kako se pokrenuti i napuniti energijom dok se nismo počeli razdvajati 15 minuta za čišćenje s Istočni ured proizvoda i sada smo se „vratili u igru“.

1. Pospremite razbacane papire

kućni ured radni prostor bijeli

Da, ponekad nam je stol pun raznih papira, ugovora, računa. To je frustrirajuće nas kada nešto ne možemo pronaći. Sve nam se pretvara u kaos, mislimo da smo uopće nesređeni, da smo neodgovorni.

Zato smo stvorili učinkovit sustav za pohranu i organizaciju datoteka. Kada nam papiri stignu na stol, odvojimo nekoliko minuta i posložimo ih u mape, registratore i sve uredno spakiramo u ormare. Lakše je živjeti.

2. Držite svoj radni stol urednim

Dobrodošli

Olovke, pera, čaše, šalice, boce, kablovi, razna čuda. Sve posvuda. Svaka mapa na računalu je organizirana, ali kaos oko računala.

Sve što je bilo prazno bacili smo u kanta, šalice i slične stvari odnesene su u kuhinju, olovke spakirane u kutije. Sada to redovito prakticiramo. Po završetku upotrebe odlaže se na svoje mjesto. 

3. Držite stol čistim

mlada žena koja nosi zaštitnu

Kad smo sve pospremili, shvatili smo da smo nešto zaboravili. Rasklapamo stvari sa stola, stavljamo ih gumene rukavice, hvatamo tkanina i Sredstvo za čišćenje u rukama. Poprskamo nekoliko puta i brišemo, brišemo, brišemo. I vratili smo sve na mjesto.

Ne smijemo dopustiti nakupljanje prašine i alergena na našoj radnoj površini. Higijena je najvažnija! 

4. Ne zaboravite očistiti i elektroničke uređaje

ruke sa zaštitnom rukavicom čiste

Još ne skidajte rukavice, nije gotovo. Akumulira se na računalu i drugim uređajima najviše prašine i bakterija. Najbolje ih je čistiti suhom krpom, zbog dugog vijeka trajanja.

Prvo isključite računalo i ostalu opremu! Uzimamo uslužni program za dezinfekciju i čistite ih nježnim pokretima.

5. Vodite računa o čistoći kupaonice

čovjek pere ruke sapunom u h

Važno je ostaviti WC čist i dezinficiran, kako zbog osobne higijene, tako i zbog kukaca koji žive u vlažnim sredinama i mogu biti prijenosnici infekcija. Redovito dolijevajte toaletni papir i ručnici.

Kad skinete rukavice, obavezno operite ruke! Iako su gumirani i kemikalije vjerojatno neće doći do vas, ne prepuštajte ništa slučaju. Dok perete ruke, uvijek koristite sapun za ruke koji dezinficira. 

6. Važna je i kuhinja

mlada žena kod kuće pere 11

Sve te šalice za kavu, čaše za sok, staklene boce za vodu i druge stvari koje zaprljate morate oprati. Zato uzmite lijepu spužvu i deterdžent za suđe, pa na pranje.

Kada ste gotovi, pokupite sav višak vode s površina s trulexom. Time ćete se brinuti ne samo o svojim stvarima i higijeni kuhinje, već ćete među svojim kolegama imati titulu čiste i uredne osobe. 

Naš suborac na putu za veća produktivnost i manje stresa je Eastern Office doo. Osigurali su nam kvalitetna i pouzdana sredstva za održavanje higijene, dezinfekciju i potrošni materijal. Naši radni prostori odišu svježinom, au čistom prostoru smo zadovoljniji i spremniji za rad.

Bilješka :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative podrške domaćim poduzetnicima koju provodi udruga iDEAlab.

hr