Održavanje sajtova – Koliko košta održavanje sajta i šta podrazumeva
Održavanje sajtova - Koliko košta održavanje sajta i šta podrazumeva

U eri digitalnog doba, online prisustvo je od suštinskog značaja za većinu biznisa. Vaša veb stranica je Vaša vizit-karta na internetu, a njen uspeh zahteva kontinuirano održavanje. U nastavku pročitajte šta sve uključuje redovno održavanje sajta, koliko košta i kako ono utiče na Vaše poslovanje i profit.

Šta uključuje održavanje sajta?

 

Održavanje sajta cena
Saznajte više na odrzavanjesajta.com

1. Ažuriranje sadržaja

Osnovni korak u održavanju sajta je redovno ažuriranje sadržaja. Vaša veb stranica treba da bude aktuelna i informativna kako bi privukla i zadržala posetioce. Evo nekoliko ključnih stvari koje treba redovno ažurirati:

  • Najnovije vesti: Bez obzira na vrstu Vašeg sajta, uvek postavljajte najnovije vesti i informacije. To može uključivati predstojeće događaje, popuste ili nove proizvode u Vašem asortimanu. Posetioci će ceniti informacije koje su aktuelne i relevantne za njih.
  • Radno vreme, lokacija i kontakt podaci: Ako imate fizičku lokaciju ili pružate usluge, važno je da vaši kontakt podaci, radno vreme i lokacija budu tačni. Ništa ne može frustrirati potencijalne klijente više od zastarelih ili netačnih informacija.

Ažuriranjem ovih informacija, stvarate poverenje kod svojih klijenata, koji će znati da lako i jednostavno mogu ostati povezani s Vama. Ako ovo deluje kao puno posla, možete razmotriti angažovanje posvećenog IT tima za održavanje sajta.

2. Unos proizvoda

Ako imate e-prodavnicu, unos i ažuriranje proizvoda su neophodna stavka prilikom održavanja Vašeg sajta. Online tržište je dinamično i konkurencija je žestoka. Da biste se istakli i privukli kupce, redovno unošenje novih proizvoda i ažuriranje informacija o postojećim proizvodima nikako ne smete preskakati. Evo nekoliko razloga zašto je ovo važno:

  • Budite ispred konkurencije: Ako ne redovno ažurirate svoju e-prodavnicu, konkurencija može brzo preuzeti primat. Potrošači traže raznolikost i sveže proizvode, a Vaša sposobnost da im to ponudite može napraviti značajnu razliku.
  • Izgradite poverenje: Ažurirane informacije o proizvodima pružaju potencijalnim kupcima osećaj sigurnosti. Kada vide da ste pažljivo održavali svoju e-prodavnicu, verovatno će se osećati udobnije da obave kupovinu kod vas.

Ako osećate da Vam unošenje i ažuriranje proizvoda oduzima previše vremena, razmislite o angažovanju stručnog IT tima. Oni mogu automatizovati proces i olakšati Vam svakodnevne obaveze.

3. Postavljanje blog članaka

Blog članci su odličan način da se povežete sa svojom publikom, pružite dodatnu vrednost i poboljšate SEO poziciju Vašeg sajta. Redovno postavljanje blog članaka zahteva pažljivo planiranje i dosledno izražavanje Vaše ekspertize. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti postavljanje blog članaka:

  • Povezivanje sa publikom: Blog članci Vam omogućavaju da komunicirate sa svojim posetiocima na dublji način. Možete im pružiti korisne savete, informacije i rešenja za probleme koje imaju.
  • SEO pozicija: Kvalitetni blog članci mogu poboljšati Vašu poziciju na pretraživačima kao što je Google. Korišćenje relevantnih ključnih reči u člancima može privući više posetilaca na Vaš sajt.
  • Povećanje autoriteta: Dijalog sa publikom i pružanje vrednih informacija istaći će Vas kao autoritet u Vašoj industriji.

Važno je napomenuti da postavljanje blog članaka zahteva vreme i trud. Ako nemate resurse za pisanje članaka, možete razmotriti angažovanje pouzdanih saradnika koji će Vam pomoći u ovom procesu.

4. Tehnička podrška

Tehnička podrška je vitalna za održavanje funkcionalnosti Vašeg sajta. Bez obzira na to koliko dobar sadržaj imate, ako se suočavate sa tehničkim problemima, to može odbiti posetioce. Evo nekoliko aspekata tehničke podrške koji su od suštinskog značaja:

  • Ubrzajte sajt: Ako se suočavate sa problemima u vezi sa veb hostingom, kao što su sporost učitavanja ili prekidi u radu sajta, brza i efikasna podrška je ključna. Loša brzina učitavanja može frustrirati posetioce i dovesti do gubitka mušterija.
  • Budite bezbedni od virusa i napada: Tehnička podrška takođe uključuje održavanje bezbednosti sajta. Redovno ažuriranje sigurnosnih softvera i praćenje potencijalnih ranjivosti je od suštinskog značaja kako biste zaštitili svoj sajt i podatke korisnika.

Obezbeđivanje tehničke podrške će osigurati da Vaš sajt uvek radi glatko i bez problema. Ako niste tehnički stručnjak, razmislite o angažovanju stručnjaka za tehničku podršku.

Koliko košta održavanje sajta?

 

Koliko košta održavanje sajta
Sve o cenama i paketima pogledajte na održavanjesajta.com

Cena održavanja sajta zavisi od specifičnih potreba Vašeg biznisa. Iz ovog razloga, većina IT agencija za održavanje sajtova u svojoj ponudi ima više različitih paketa.

Agencija Turmalin, na primer, nudi različite pakete za održavanje sajta, prilagođene različitim potrebama i budžetima. Za one koji žele ekonomično, ali sveobuhvatno rešenje, dostupan je Starter paket već od 7200 rsd mesečno.

Za one koji žele više, tu je Napredni paket koji nudi dodatne usluge i resurse poput postavljanja i održavanja Google Ads kampanje za povećanje vidljivosti na internetu. A ako tražite potpuno prilagođeno rešenje, postoji i Premium paket. Cena ovog paketa se formira po dogovoru, a pruža potpunu fleksibilnost u izboru usluga i sati rada.

Sve detalje o cenama i obimu usluga možete pronaći na sajtu odrzavanjesajta.com Ovde možete pronaći rešenje koje savršeno odgovara vašim potrebama i budžetu.

Za sve informacije o održavanju sajta za Vašu firmu, kontaktirajte agenciju Turmalin:

 

0642974822

info@turmalin.rs

www.odrzavanjesajta.com

 

Napomena :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative za podršku domaćim preduzetnicima koju sprovodi udruženje iDEAlab.

sr_RS