Koje sve majstore treba da zovete za renoviranje stana?
Renoviranje stana je uzbudljiv i ponekad zastrašujući zadatak koji većina nas u nekom trenutku mora da uradi. Da li i Vas zaboli glava kada pomislite na sav taj posao? Najveći je problem, što često ne znate koliko će sve to da traje, koliko da košta, a ni da li će uopšte biti odrađeno onako kako ste želeli. Sve to zvuči prilično stresno, ali uz dobru organizaciju i izbor pravih majstorasve može proći mnogo lakše. Renoviranje može uključivati zatvaranje pukotina, popravku prozora, cevi koje cure ili krova. Ponekad kuća mora da se renovira iz temelja, da bi se sprovela zaista kvalitetna popravka. To zavisi od dubine oštećenja ili potencijalnog rizika po zdravlje Renoviranje kuće takođe može uključivati i „zabavnije“ projekte kao što je preuređenje kupatila ili kuhinje, dodavanje dekoracija i novog nameštaja. Često je potrebno izvršiti popravke na zidovima, podovima, plafonima, prozorima i drugim komponentama Vašeg doma, kako bi bio strukturalno zdrav i prijatan za život Međutim, ne morate sami da se uhvatite u koštac sa svim ovim projektima – možete uložiti u kvalitetne zanatlije da transformišu Vaš stan u dom Vaših snova

Evo 6 najvažnijih majstora za renoviranje stana:

renoviranje stana, gipsarski radovi

Električari

  Električne instalacije koje rade kako treba su apsolutno ključne za miran i lagodan život. Ne samo da Vam olakšavaju svakodnevicu, već je bitno i da su krajnje bezbedno postavljene.  Električari su obučeni da identifikuju potencijalne opasnosti i bezbednost ožičenja, što Vi ne možete sami. Savetuje se da Vaše renovacije vezane za električne instalacije uvek prepustite kvalifikovanom majstoru.

Vodoinstalateri

  Ovaj korak uključuje zamenu ventila, vodovodnih cevi, ugradnju novih sanitarija… Deluje kao vrlo neuredan i obiman posao, ali isplatiće se kada na kraju Vaš stan potpuno zablista. Popravke kupatila ili kuhinje je mnogo lakše obaviti ako angažujete profesionalca. Oni se razumeju u najčešće probleme i mogu da ih reše za Vas po fer ceni.  Neki vodoinstalateri su spremni i da Vam ponude neku vrstu garancije za svoj rad. To znači da ako toalet prestane da radi pre određenog vremena, Vaš izabrani majstor će Vam ga popraviti bez naknade. Ne zaboravite da se raspitate o ovim mogućnostima, pre nego što angažujete svog majstora.

Gipsari

  Pre gipsanih radova, poželjno je završiti radove na svim instalacijama u stanu (elektroinstalacije, vodovod i eventualno klimatizacija). Naravno, samo ako je za njima bilo potrebe. Nakon što sve to bude kompletirano, tek tada mogu otpočeti gipsani radovi. Poželjno je da pre početka radova, sav nameštaj premestite negde drugde – ukoliko je to moguće. Ukoliko ne, Vaši gipsari bi trebalo pažljivo i detaljno da ih zaštite.  Ako ste ljubitelj spuštenih plafona, sada se možete pozabaviti time. Za iskusnog gipsara, mogućnosti su beskonačne. Mogu se postaviti kaskade (različite visine plafona), lukovi, pregradni zidovi… Ugradnjom pregradnih zidova možete dobiti npr. novu sobu, dodati odeljak u kupatilu za tuš kabinu, odvojiti deo kuhinje ili neke druge prostorije.  Ovo će Vašem celokupnom stambenom prostoru dati interesantan šmek kakav drugi u svom stanu nemaju. Interesantne gipsane strukture daju “ono nešto”, po čemu će Vaš stan izgledati kao fotka iz svetskog časopisa o enterijeru. Verujemo da će izazvati divljenje svih gostiju!  gipsari Za jedan potpuno drugačiji dojam, možete dodati razne gipsane detalje po želji na plafone, okolne zidove, u vidu gipsanih polica…  Preporučujemo ugradnju rasvete i zanimljivih svetiljki, za efektan i moderan izgled. Svi ovi elementi kreiraće poseban utisak i očaravajuću atmosferu u Vašem prostoru.  Gipsani skrivači tj. skrivena svetla takođe mogu podići estetiku Vašeg prostora na viši nivo. Nevidljivi dok se svetla ne upale, a pružaju zanimljive efekte u zavisnosti od toga da li izaberete raznobojna svetla ili bele sijalice. Mogu se ugraditi i tako da prikriju neatraktivne grejne cevi, što će izuzetno ulepšati celu prostoriju. Ako Vam je bitna akustika, postavljanjem gipsanih zidnih obloga možete sebi osigurati i delotvornu zvučnu izolaciju. Uživajte u svakodnevnom miru i tišini svog doma, sačuvajte svoju privatnost i izbegnite buku koju prave komšije.

Keramičari

  Upotreba keramičkih pločica je jedna od najtraženijih opcija za preuređenje ili renoviranje doma. Keramičke podne i zidne pločice, više od bilo kog drugog materijala, nude prednosti kao što su dug životni vek, otpornost na ogrebotine i požar. Ova svojstva čine ih savršenom opcijom za bilo koju prostoriju u kući. Pored brojnih tehničkih kvaliteta, keramičke pločice dolaze u različitim dezenima i bojama koje se mogu prilagoditi svim Vašim zamislima. Možete obložiti podove ili zidove, a vrlo fino se mogu upotrebiti i na Vašoj terasi ili balkonu. Keramika je savršen materijal za Vašu kuhinju ili kupatilo. Zbog slabe poroznosti ne upija mrlje i odbija bakterije, a čišćenje je veoma lako. Samo voda i malo sapuna i sve izgleda kao novo! Mogu se naravno postaviti i u drugim prostorijama kao npr. u hodniku, dnevnoj i ostalim sobama – pogotovo ako imate ugrađeno podno grejanje. Njihove različite kombinacije i dizajn će učiniti Vaš prostor dodatno interesantnim i neobičnim. Treba uzeti u obzir uslove postavke, podlogu i okolinu gde planirate da lepite pločice, kako biste dobili kvalitetne rezultate. Vaš keramičar će Vam dati stručne savete i uputiti Vas kako da najbolje uklopite pločice u svoj enterijer.

Parketari

  Pod zauzima najveću površinu prostorije i kao takav, on je ono što gosti prvo primete kada Vam uđu u kuću. Ako želite da ostavite dobar prvi utisak, posvetite se ovom segmentu renoviranja. parketari Bitna početna stavka pre parketarskih radova je utvrđivanje stanja podnih površina (ravnoća, pukotine, oštećenja…) Ponekad za Vas može biti isplativije da postavite novi parket, nego da pokušavate da prepravite jako oštećen parket. Hoblovanje parketa, zamena lajsni, popunjavanje pukotina i drugih oštećenja i lakiranje su samo neke od usluga koje nude parketari. Danas su u ponudi parketi različitog dizajna i boja, tako da ćete sigurno pronaći onaj koji se savršeno uklapa u Vaš prostor.

Moleri

Nakon svih prethodnih koraka, spremni ste i za finije, završne radove. Izaberite omiljenu boju i stvorite prijatno okruženje za svakodnevni odmor. Angažovanje profesionalnog molera za eksterijer Vašeg doma Vas uverava da je Vaša kuća dobro zaštićena od brojnih vremenskih nepogoda. Kvalitetno krečenje unutrašnjih zidova će olakšati čišćenje tragova, ogrebotina i prljavštine. moleri Krečenje je mnogo više od kupovine farbe, mešanja boje i prekrivanja zidova njome. Nezgodni ćoškovi koje treba ofarbati, gustina boje, tip zida i površina samo su neki od faktora koje treba uzeti u obzir. Ovo su neke specifičnosti sa kojima stručni moleri mogu imati iskustva i znanja koja Vi možda nemate Da ne spominjemo da postoje i specifičnosti koje predstavljaju rizik da oštetite Vaše zidove. Stručnost je stoga jedan od razloga zašto je važno angažovati profesionalce. Na sreću, molere je lako pronaći i unajmiti za radove.

Da li Vam je lakše kada znate koje sve majstore treba da zovete za renoviranje stana?

  Dobra organizacija je više od pola uspešnog posla. Nadamo se da uz ove savete imate bolju predstavu o tome kako da započnete renoviranje stana i ne propustite ništa bitno. Tokom većine pomenutih radova, majstori će najverovatnije praviti buku usled silnog bušenja i lupanja. Komšijama to baš neće biti drago, ali zato ne zaboravite da ih ljubazno upozorite unapred ili okačite obaveštenje u zgradi. Pratite naš vodič za renoviranje i verujemo da će ceo ovaj proces proći uz manje stresa. Najviše od svega, želimo Vam da budete zadovoljni rezultatima i kreirate sebi dom o kakvom ste oduvek maštali. Ako želite savete i procenu radova za Vaš prostor potpuno BESPLATNO, kontaktirajte szr Monting. Naši majstori će rado pretočiti Vašu zamisao u delo!

O svim radovima koje možemo sprovesti za Vas, detaljnije pogledajte na gipsaniradovimonting.rs

 

Srećno sa renoviranjem!

Članak preuzet sa stranice gipsaniradovimonting.rs

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative za podršku domaćim preduzetnicima koju sprovodi udruženje iDEAlab.

Napomena :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative za podršku domaćim preduzetnicima koju sprovodi udruženje iDEAlab.

sr_RS