Kako se formira cena gipsarskih radova
gipsani radovi majstori

Kvalitetni gipsani radovi zahtevaju godine obuke i iskustva. To je ključ za ukrašavanje zidova tačno onako kako želite, transformišući svoj dom u tom procesu. Međutim, iako sve ovo zvuči sjajno, verovatno se pitate koliko koštaju gipsarski radovi. 

Teško je dati kratak odgovor na to. Gipsarski radovi su širok pojam sam po sebi, jer pokrivaju više različitih vrsta posla. Pored toga, gipsarski projekti mogu biti ili veoma mali i lokalizovani, ili veći i sveobuhvatniji. Zbog svega toga, nemoguće je dati jednu fiksnu cenu.

Umesto toga, kroz ovaj vodič o troškovima, uputićemo Vas u to šta sve gipsani radovi podrazumevaju, koje opcije imate kada je u pitanju renoviranje Vašeg doma i kako će svaka od tih opcija uticati na Vašu konačnu cenu prilikom angažovanja gipsara.

Kao i kod bilo kog većeg projekta, postoji nekoliko stvari kojih bi trebalo da budete svesni pre nego što počnete da trošite novac

Evo od čega zavisi cena gipsarskih radova:

 

Koliki je Vaš budžet?

Bitna je priprema. Uvek. Zbog veoma promenljivih troškova malterisanja, važno je da znate koja su Vaša finansijska ograničenja.

Ako želite da uštedite novac, unapred shvatite gde se susreću Vaše želje i Vaša finansijska situacija. Pazite da se ne desi da možete da priuštite malterisanje samo za jedan zid, umesto za celu sobu. 

Da biste pravilno planirali budžet, trebalo dobro da razmislite po pitanju svih ponuda koje dobijete. Obavezno pitajte profesionalce sa kojima razgovarate da li Vam mogu dati potpuni pregled svega što podrazumeva njihova ponuda.

Koliki je obim posla?

gipsarski radovi majstori cene

Za razliku od poslova kao što su čišćenje oluka ili postavljanje laminata, malterisanje može trajati duže od jednog dana.

Za gipsane radove treba vremena iz nekoliko razloga. Naravno, u mnogome zavisi od veličine prostora na kome radite.

Međutim, ključni razlog je taj što malterisanje često uključuje najmanje dva sloja. Početni, grubi premaz i zatim finiji.. Pored toga, Vaš majstor će morati da ostavi zid da se osuši neko vreme nakon nanošenja jednog sloja.

Iskustvo takođe može uticati na vreme trajanja celog procesa. Iskusnijim malterima će trebati manje vremena i obrnuto. Mada, manje iskusne zanatlije često naplaćuju niže satnice.

Pored vremena potrebnog za malterisanje, verovatno ćete morati da okrečite i zidove. Ne zaboravite da pitate svog majstora da li je ovo uključeno u njihovu ponudu, a ako nije, pitajte kako će to uticati na ukupne troškove malterisanja.

 

Koliko je velik Vaš prostor?

gipsani radovi, majstori, cene, izvodjenje radova

U zavisnosti od veličine Vašeg prostora, cene variraju. Zato je bitno unapred izvršiti sva premeravanja i dobiti adekvatnu procenu od gipsara. Za neke gipsane radove (gipsane ploče, plafoni, pregradni zidovi…), cena se formira po metru kvadratnom. Za druge (skrivači, obloga cevi…), cena gipsarskih radova se računa po metru dužnom. Manji prostor naravno podrazumeva i manju cenu.

Koji materijal je potreban?

Cena gipsanih radova zavisi i od cene samog materijala koji je potreban za izvršenje posla. Materijal će nabaviti Vaš gipsar, ali ipak ne zaboravite unapred da se raspitate o proceni količine potrebnog materijala, kao i ceni istog.

Koliko su zahtevni gipsani radovi koje želite?

Gipsarski radovi različitih vrsta postoje, a ovo su neki od najčešćih:

S obzirom da svi ovi poslovi zavise od uslova rada kao i veličine površine koja se obrađuje, svaki od njih zahteva drugačiji tretman. Kompleksnost radova se ogleda u pojedinačnim slučajevima. 

Gipsani detalji

gipsani radovi, majstori, cene

Cena detalja od gipsa zavisi od njihove veličine i kompleksnosti. Ukoliko ste ljubitelj minimalizma, manje posla će biti potrebno, a samim tim i manja ulaganja. Ako želite sofisticiranije, razrađene detalje, budite spremni da izdvojite malo više novca. U pogledu veličine, detalji od gipsa se mere po metru dužnom.

 

Kako onda odrediti tačnu cenu za Vaš konkretan slučaj?

Slobodno nam se obratite i na osnovu procene svega gore navedenog, dobićete od nas detaljnu ponudu za Vaš slučaj. BESPLATNE savete i predloge možete dobiti pozivom na telefon 064-11-59-529.

Više saznajte na gipsaniradovimonting.rs

 

Članak preuzet sa stranice gipsaniradovimonting.rs

Napomena :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative za podršku domaćim preduzetnicima koju sprovodi udruženje iDEAlab.

sr_RS