3 stvari koje običnu modnu kombinaciju pretvaraju u elegantan biznis autfit

3 stvari koje običnu modnu kombinaciju pretvaraju u elegantan biznis autfit

 

Ponedeljak je. 7 ujutru. Kafa je spremna, ubrzo poluispijena i oči uprte u ormar. Posle naporne nedelje i vikenda koji uvek prođe brzinom svetlosti, najradije bi se uvukla natrag u krevet. Međutim, krevet mora da čeka jer posao ne sme. A šta ako bih ti rekla da spremanje za posao ne mora da bude naporno, da možeš da obučeš bilo šta, a da i dalje izledaš poslovno i sređeno – kao da si uložila puno vremena u razmatranje svoje odevne kombinacije.

Dobro, ne možeš da obučeš baš bilo šta, pidžama će zaseniti sve ostalo što na sebi nosiš čim budeš ušetala u kancelariju. Ne ciljamo na taj jaw-dropping efekat. Sjajna vest je da je sve osim pidžame i trenerke dozvoljeno!

Zato, pusti mašti na volju i obuci šta poželiš. Važno je da se dobro osećaš u svojoj koži, jer se to definitivno odašilja ka spolja. Ali ne zaboravi na sledeću mudrost:

„Ono što nosite je način na koji se predstavljate svetu, posebno danas, kada su ljudski kontakti brzi. Moda je instant jezik.“  – Miuccia Prada

Ne smemo zaboraviti na činjenicu da drugi o nama formiraju impresije u milisekundi. Iako si ti mnogo više od onoga što nosiš, svet biznisa ne prašta. Sledeće 3 stvari će ti pomoći da uvek budeš na visini zadatka zvanog „Impresioniraj uz malo effort-a“.

1. Čar frizure

 

Kosa je bitnija od košulje ili bluze. Setite se, kada ste poslednji put videle uspešnu biznismenku sa lošom frizurom? Retko, priznaćete. Naravno, desi se ponekad i najboljima. U većini slučajeva briga o izgledu kose je odraz brige i posvećenosti drugim stvarima, poput ličnog i profesionalnog života. Nisu prošla vremena kada ne stižemo da operemo kosu, tempo svakodnevnice nalaže višak obaveza i manjak vremena. Na našu sreću, suvi šampon je otkrovenje poslednjih vremena! Tu su i jednostavne, a brze frizure – zavezani takozvani sleek rep, ili još efektivnije – punđa uz malo laka za kosu. Izdvojite par minuta za ovo sitno zadovoljstvo, popraviće vam dan.

2. Moćna a nežna – svila

 

Ukoliko se odlučiš za običnu belu majicu, staru ali dragu košulju ili pak strukiranu haljinu.. Nećeš pogrešiti ako je upotpuniš svilenom maramom. Jednobojna ili šarena, dodaće sofisticiranost tvom autfitu. Stvar je u detaljima koji ne odvlače, već privlače pažnju. Takođe je i višenamenska. Možeš je upotrebiti i pri pravljenju frizure, ili je pak iskoristiti umesto kaiša. Ne ustručavaj se da budeš kreativna.

3. Statement torba

 

Došli smo do „slona u sobi“. Tu je i ne možeš da je ne primetiš. Biznis autfit je nezamisliv bez nje. Dobra torba je magnet za ostavljanje dobrog utiska.  Na tržištu ih ima brojnih, odaberi onu koja je kvalitetna i dugotrajna, a koja će se vanremenski uklopiti uz tvoj stil. Kožne torbe su izbor mnogih žena i to sa razlogom – čine da osećaš da držiš sve konce u svojim rukama. Ovde možeš pronaći proveren kvalitet, koji nije po astronomskim cenama. Bilo da ideš na poslovni ručak ili tek stižeš u kancelariju, torba će ti dodati ili oduzeti dašak elegancije i samopouzdanja potreban da sa sigurnošću „uhodaš“ na sastanak ili u radno okruženje.

 

Najvažnije za kraj, drage žene, ne zaboravite da je moć svake uspešne poslovne žene, upravo u načinu na koji nosi sebe.

 

Napomena:

Ovaj članak objavljen je na našem portalu u sklopu kursa „My Career from Zero to Hero (02Hero)“, čiji je jedan od organizatora iDEAlab. Podaci u članku ne predstavljaju realne proizvode niti usluge, već su isključivo zamišljeni projekat polaznika za potrebe kursa.

sr_RS