Krovni prozori, a koje odabrati?
krovni prozori

Za odabir krovnog prozora uvijek je najbolje konzultirati se s ovladati; majstorski. Majstor će vam reći, ovisno o tome Vaši zahtjevi i situacija u potkrovlju dati najbolju moguću preporuku i ocjenu.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru krovnih prozora?

Kako bi se osiguralo da proces kupnje ne oduzima puno vremena i ne zahtijeva značajne iracionalne financijske troškove, unaprijed se upoznajte s kriterijima odabira dizajna i odredite svoje zahtjeve za svaki parametar.

Prilikom odabira krovnih prozora pozornost treba usmjeriti na sljedeće:  

Položaj svjetlarnika

krovni prozori

Gdje na vašem krovu želite postaviti krovne prozore? Važno je razmisliti o tome gdje želite da prirodno svjetlo dopire u prostoriju ispod, kao io svim vanjskim preprekama koje bi mogle blokirati prirodno svjetlo u određenim područjima, npr. velika stabla ili zgrade. Ovo je velika odluka, stoga dobro razmislite gdje ćete postaviti svoje krovne prozore!

Veličina krovnog prozora

Sljedeći korak je odabir veličine vaših krovnih prozora. Očito, što više želite da vaša soba (i susjedne sobe) budu svjetlije, to bi krovni prozori trebali biti veći. Ako želite svijetlu, svijetlu, prozračnu sobu, odaberite krovne prozore onoliko velike koliko vam proračun dopušta.

  • Marka krovnih prozora

Širok izbor prozora kao i njihovih proizvođača često može otežati odluku pri kupnji, no osnovni kriterij pri odabiru treba biti visoka razina praktičnosti i funkcionalnosti, što neće biti ispunjeno ako su elementi već inicijalno kvalitetni. loša kvaliteta. Stoga je važno odabrati odgovarajući dizajn, a neki od proizvođača koji zadovoljavaju prethodne kriterije su Velux, Fakro, Roto. 

velux krovni prozori

Velux, ovlašteni majstori su naši najveći preporuka. Svjetski lider u proizvodnji krovnih prozora ističe se opsežnim asortimanom u kojem na jednom mjestu možete pronaći sve što je potrebno za vaše zahtjeve. Velux krovni prozori nude veliki izbor dimenzija i popratne opreme, kako za kose tako i za ravne krovove s različitim pokrovnim površinama, te na kraju – popratni servis i jamstvo. Velux krovne prozore karakterizira činjenica da su svi dijelovi pristupačni. Prilikom odabira modela ove marke nećete požaliti svoju odluku. 

Stil svjetlarnika

Nakon što odlučite o mjestu i veličini svog krovnog prozora, trebali biste razmotriti i najbolji čelik za svoj posjed. S tim u vezi, odabrat ćete krovne prozore koji su fiksni ili koji imaju mogućnost otvaranja, elektronsko upravljanje... 

Vrsta ostakljenja

Vrsta ostakljenja ovisi o tome želite li da vaši prozori štede energiju, kontroliraju toplinu, smanjuju buku ili sve troje? 

Troškovi ugradnje krovnih prozora

Cijena ugradnje krovnih prozora ovisi o mnogo različitih čimbenika: stilu koji odaberete, veličini, jesu li dvostruko ili trostruko ostakljeni, drugim svojstvima stakla kao što su kontrola buke ili kontrola temperature. Također, na cijenu utječe i broj komada prozora koje je potrebno ugraditi, vrsta obloge, kao i zahtjevnost ugovorenog posla. 

Tko bi trebao ugraditi krovne prozore?

krovni prozori

Ugradnju krovnih prozora može obaviti vješt majstor sa stolarskim vještinama. Za sve ostale, najbolje je prepustiti profesionalcima. Za lakšu i bržu montažu krovnih prozora svoje povjerenje možete povjeriti preporučenim Velux majstorima szr Monting  koji također može nabaviti prozore, dovesti ih na vašu lokaciju i montirati.

 

Ukoliko želite savjet i procjenu radova za Vaš prostor potpuno BESPLATNO, javite se szr Monting. Naši majstori rado će vašu ideju pretočiti u djelo!

 

Članak preuzet sa stranice gipsaniradovimonting.rs

Bilješka :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative podrške domaćim poduzetnicima koju provodi udruga iDEAlab.

hr