Kako se formira cijena radova žbukanja
majstori za gipsane radove

Kvalitetni gipsani radovi zahtijevaju godine obuke i iskustva. To je ključ za ukrašavanje vaših zidova točno onako kako želite, transformacija vašeg doma u procesu. Međutim, iako sve ovo zvuči sjajno, vjerojatno se pitate koliko koštaju gipsani radovi. 

Teško je na to kratko odgovoriti. Gipsani radovi su sami po sebi širok pojam jer pokrivaju mnogo različitih vrsta posla. Osim toga, projekti žbukanja mogu biti vrlo mali i lokalizirani ili veći i sveobuhvatniji. Zbog svega toga nemoguće je dati fiksnu cijenu.

Umjesto toga, kroz ovaj vodič za troškove, provest ćemo vas kroz što-ako gipsani radovi oni znače koje opcije imate kada je u pitanju renoviranje vašeg doma i kako će svaka od tih opcija funkcionirati utjecati na vašu konačnu cijenu pri zapošljavanju gipsara.

Kao i kod svakog velikog projekta, postoji nekoliko stvari kojih biste trebali biti svjesni prije nego počnete trošiti novac

Evo o čemu ovisi cijena gipsarski radovi:

 

Koliki je vaš proračun?

Priprema je važna. Stalno. Zbog vrlo varijabilnih troškova žbukanja, važno je da znate koji su Vaš financijska ograničenja.

Ako želite uštedjeti novac, smislite to unaprijed gdje se susreću vaše želje i financijska situacija. Provjerite možete li si priuštiti žbukanje samo jednog zida, umjesto cijele sobe. 

Kako biste pravilno planirali proračun, trebali biste to učiniti dobro razmislite o svim ponudama koje dobijete. Svakako pitajte profesionalci s kojim razgovarate, ako vam mogu dati potpuni pregled svega što njihova ponuda uključuje.

Koji je opseg posla?

gipsarski radovi majstori cijene

Za razliku od poslova kao što su čišćenje oluka ili laminata, žbukanje može trajati dulje od jednog dana.

Za gipsani radovi potrebno je vrijeme iz nekoliko razloga. Naravno, na mnogo načina ovisi o veličini prostora na kome radite.

Međutim, ključni razlog je to što žbukanje često uključuje najmanje dva sloja. Početni, grubi premaz, a zatim finiji.. Osim toga, Tvoj gospodar morat će ostaviti zid da se osuši neko vrijeme nakon nanošenja jednog sloja.

Iskustvo također može utjecati na trajanje cijelog procesa. Iskusnijim žbukerima trebat će manje vremena obratno. No, manje iskusni obrtnici često naplaćuju niže satnice.

Osim vremena potrebnog za žbukanje, vjerojatno ćete morati obojite i zidove. Ne zaboravite pitati svog majstora je li to uključeno u njihovu ponudu, a ako nije, pitajte kako će to utjecati na ukupne troškove žbukanja.

 

Koliki je vaš prostor?

gipsarski radovi, majstori, cijene, izvedba radova

Ovisno o veličini vašeg prostora, cijene variraju. Zato je bitno izvršite sva mjerenja unaprijed i dobiti adekvatnu ocjenu od gipsar. Za neke gipsane radove (gipsane ploče, stropovi, pregradni zidovi...) cijena se formira po metru kvadratnom. Za ostale (korektori, obloge cijevi...) cijena žbukanja se obračunava po metru. Naravno, manji prostor također znači niža cijena.

Koji je materijal potreban?

Cijena gipsanih radova ovisi i o cijeni samog materijala koji je potreban za izvođenje radova. Oni će dobiti materijal Vaš gipsar, ali ipak ne zaboravite pitati unaprijed o procjeni količine potrebnog materijala, kao i njegovoj cijeni.

Koliko su zahtjevni gipsani radovi koje želite?

Gipsani radovi postoje raznih vrsta, a ovo su neki od najčešćih:

Kako svi ovi poslovi ovise o uvjetima rada kao io veličini površine koja se obrađuje, svaki od njih zahtijeva drugačiji tretman. Složenost radova ogleda se u pojedinačnim slučajevima. 

Detalji od gipsa

gipsarski radovi, majstori, cijene

Cijena detalji od gipsa ovisi o njihovoj veličini i složenosti. Ako ste ljubitelj minimalizma, bit će potrebno manje rada, a samim time i ulaganja. Ako želite sofisticiranije, razrađenije detalje, budite spremni izdvojiti malo više novca. Što se tiče veličine, detalji žbuke mjere se na metar.

 

Kako onda odrediti točnu cijenu za Vaš konkretan slučaj?

Slobodno nas kontaktirajte i na temelju procjene svega navedenog od nas ćete dobiti detaljnu ponudu za Vaš slučaj. BESPLATNE savjete i prijedloge možete dobiti na telefon 064-11-59-529.

Saznajte više na gipsaniradovimonting.rs

 

Članak preuzet sa stranice gipsaniradovimonting.rs

Bilješka :

Ovaj članak objavljen je na našem portalu, u sklopu inicijative podrške domaćim poduzetnicima koju provodi udruga iDEAlab.

hr